Eko šola

Utrinki iz šole v naravi

Od 7. 10. 2019 do 9. 10. 2019 je bil 2.a gost lovske družine Podvelka na Rdečem bregu. V šoli v naravi so spoznavali gozdne poti, imeli orientacijski pohod in sodelovali v različnih socialnih igrah.

Po prihodu na lovski dom smo skupaj sestavili pravila za sobivanje in so jih tudi zapisali. Pravila so se dotikala več področij, od vstajanja in priprave zajtrka, ure za nočni mir, do pravil o kajenju.

Dijaki so se nato razdelili na šest skupin, vsaka skupina je dobila svoje naloge, naredili so časovni razpored za njihovo izvedbo. Prav tako je bilo treba poskrbeti za vsa hišna opravila, kuhanje, čiščenje, pomivanje posode. Ker se v hribih hitro ohladi, je treba redno skrbeti za drva in ogenj v krušni peči. Ko so bila razdeljena osnovna opravila, se je pozornost usmerila k delavnicam.

Učiteljice so pripravili igre za ogrevanje, socialno-interakcijske delavnice, delavnice za sproščanje in čisto pravi orientacijski pohod, ki se je izkazal za pravo preizkušnjo.

Odločili smo se, da bomo delavnice in sobivanje obogatili z zunanjimi sodelavci. Na bivanje smo povabili lovce LD Podvelka, ki so na zabaven način predstavili svoje delo in ga približali dijakom.  Dijaki 2.a so se lahko preizkusili tudi v olimpijskem športu streljanja na glinene golobe. Adelina se je izkazala kot prva strelka 2.a, z uspešnim streljanjem se lahko pohvalijo tudi njeni sošolci.

Zadnje jutro smo s skupnimi močmi pospravili lovski dom in se zbrali na pogovoru, kjer smo se pogovorili o doživetem, podelili pa smo tudi priznanja za dosežke.