Eko šola

Toni Hamler

S Srednjo trgovsko šolo Maribor je tokrat ponovno sodeloval tudi ​Toni Hamler, vrhunski mojster dekorative, akademski slikar, restavrator ter umetnik dekoracije v arhitekturi, ki je svoje znanje dopolnjeval in nadgrajeval na številnih zasebnih umetnostnih šolah po Evropi.

Toni Hamler velja za prestižnega mojstra dizajna in izdelave interierja doma in v tujini. S svojo ustvarjalnostjo in inovativnostjo premika meje tako pri materialih kot tudi pri tehnikah, ki jih ves čas razvija. Med njegove zahtevnejše projekte sodijo bogate štukature konferenčnih sob v Kijevu, dela v rezidencah, vilah ter v letalski, ladijski in avtomobilski industriji. Za podjetja BMW, Porsche in druga podjetja je razvil dekorativni program ter izvajal različne mednarodne projekte, ki so zahtevali vrhunska znanja s področja slikarstva, restavratorstva, štukaturnih del, dekoraterstva in slikopleskarstva.

V prodajno-razstavnem salonu Hamler na Ptuju ponuja največjo ponudbo tapet v Sloveniji. Prav tako lahko pri njem naročite najrazličnejše stenske tehnike, kot so beton in rja, štukature, stenske poslikave in pozlatitve ali izberete različne stile dekoracije, s katerimi boste ustvarili poseben ambient.

S svojim umetniškim delom je Toni Hamler v letošnjem poletju navdušil tudi na tematskem dogodku Lifestyle & Racing Night, ki se je odvijal v Monaku v najprestižnejšem času, ko v Monte Carlu poteka tradicionalna dirka formule 1. Na dobrodelni dražbi organizacije Circle of beautiful people, pod osebnim pokroviteljstvom princese Stephanie Monaške, je navdušil s svojo kar 80 kilogramov težko umetnino.

S kreacijami oblek, ki jih je pripravil za namen dogodka Lifestyle & Racing Night v Monaku, je tokrat ekstravagantno obogatil še našo šolo. Naš zunanji razstavni prostor, ki je del vhodne konstrukcije Srednje trgovske šole Maribor, je dizajniral in postavil prestižen interier, ki razvaja čut za estetiko, mimoidočega pa samodejno vabi k ogledu. Naši dijaki so lahko pri tem sodelovali in se od njega učili, kar je odličen primer prakse sodelovanja med izobraževalci in strokovnjaki področja, ki ga izobražujemo, na kar smo še posebej ponosni.

[