Eko šola

Strokovna ekskurzija v Ljubljano in na Dunaj

V sredo, 18. 12. 2019,  je organizirana  strokovna ekskurzija na Dunaj  za oddelka 3. A in 4. A.  Program strokovne ekskurzije: Ob 7.00 se bomo izpred Srednje trgovske šole Maribor odpravili na pot proti Avstriji, kjer si bomo ogledali okolico baročnega dvorca Schönbrunn, ter predbožični sejem na dvorišču le tega. Nadaljevali bomo vožnjo proti centru mesta, preko Karlovega trga, do dvorca Belvedere, kjer bo postanek za sprehod. Sledili bodo ogledi v Hofburgu, Štefanovi cerkvi, Kapucinskih grobnicah in sprehod po Koroški cesti. Sledi ogled  predbožičnega sejma pred mestno hišo. Na pot proti Mariboru se bomo odpravili predvidoma okoli 17h  in  predvidoma prispeli med 19.30 in 20.30 uro (odvisno od gneče/zastojev na meji).                                                                              

V sredo, 18. 12. 2019,  je organizirana  strokovna ekskurzija V Ljubljano za oddelke 1. A, 2. A in 2. B.  Program strokovne ekskurzije: Ob 9.00 se bomo izpred Srednje trgovske šole Maribor odpravili na pot proti Ljubljani, kjer si bomo predvidoma ob 12.00 obiskali Slovenski šolski muzej, dijaki bodo sodelovali pri »Učni uri naših babic – ura fizike« in spoznali šolanje v preteklosti.  Nadaljevali bomo z ogledom  centra preko Prešernovega trga, Tromostovja, Mestne tržnice do stare Ljubljane in  predbožičnega sejma z ustrezno dekoracijo. Na pot proti Mariboru se bomo odpravili predvidoma okoli 17 ure  in prispeli med 18.30 in 19.00 uro.(odvisno od gneče/zastojev na cesti).Dijaki prinesejo s seboj  5 EUR za vstopnino v Slovenski šolski muzej, denar bodo razredni blagajniki zbrali na avtobusu. 

Hišni red Srednje trgovske šole Maribor velja tudi na strokovnih ekskurzijah in izletih,  zato je strogo prepovedano prinašanje in uživanje (oz. pitje) alkohola, energijskih pijač ter drog, kar spada med najtežje kršitve šolskih pravil.  Dijaki sami poskrbijo za  osebne dokumente in denar. Denarnice nosijo v notranjem žepu oblačila ali nahrbtnika.

Dijaki se samovoljno ne oddaljijo od skupine brez izrecnega dovoljenja spremljevalca. Tudi v prostem času se nikakor ne gibljejo sami, ampak v manjših skupinah, da si v primeru nezgode lahko pomagajo.

Dijaki morajo dosledno upoštevati navodila spremljevalnih učiteljev in vodiča in se primerno obnašati. Vse kršitve prepovedi bodo po povratku sankcionirane v skladu s šolskimi pravili.