Eko šola

Spoznavali smo EU

V sredo, 6. 11. 2019 so dijaki 1. letnikov na zanimiv način spoznali EU in njeno delovanje.

PREDAVANJE IN DELAVNICA O EVROPSKI UNIJI

Obiskali sta nas sodelavki  PIP Maribor, Europe Direct Podravje. Predstavili sta nam Evropsko unijo. izvedli  sta predavanje o osnovah Evropske unije. Pri tem smo tudi pridno aktivno sodelovali. Preizkusili smo se v znanju o učinkih EU in skupaj razbijali mite.

Svoje znanje pa smo nato še preverili v delavnici, ki sta jo vodila dijakia ambasadorja Evropskega parlamenta, Emine Asani in Jernej Jug. Iskali smo prednosti Evropske unije (primerjali smo sliko države članice EU in države, ki ni članica), rešili križanko, sudoku in dobili zmagovalca v interaktivnem kvizu.

INTERAKTIVNE IGRE O EVROPSKI UNIJI

Dijakinja ambasadorka Evropskega parlamenta Nina Rotvajn nam je predstavila kako spoznati EU še malo drugače, preko zanimivih interaktivnih igric. Na koncu najbolj zanimive igrice, v kateri smo tudi odgovarjali na vprašanja in reševali zapletene probleme smo izvedeli  geslo Evropske unije: ZDRUŽENI V RAZLIČNOSTI.

DEJSTVA O EVRU

Lara Arih in Tjaša Pupaher,  dijakinji ambasadorke Evropskega parlamenta sta dijakom 1. letnika predstavili EVRO. Spoznali smo njegovo zgodovino, v katerih državah lahko plačujemo z njim, prepoznavali kovance različnih držav. Ogledali smo si filmček o nastajanju EVRO kovancev in preverili, kako spoznamo ponarejene bankovce. Rešili smo interaktivni kviz o EVRU in dobili zmagovalca. Ta je za nagrado prejel pripomoček za ugotavljanje ponarejenih bankovcev.

O DRŽAVAH EVROPSKE UNIJE

Skupaj z dijakinjama ambasadorkama Evropskega parlamenta Avo-Domino Zamuda in Eno Kadrić, smo preverjali, kako poznamo države EU. Iz katerih držav prihajajo nogometni klubi in različne blagovne znamke, kaj so značilnosti glavnih mest, katere kulturno-zgodovinske znamenitosti se nahajajo v državah EU…