Eko šola

2017/2018

DRŽAVNO PRVENSTVO V KARATEJU

V soboto, 2. 6. 2018 je v Domžalah – Ihanu, potekalo 24. SKIF odprto državno šolsko Karate prvenstvo.V katah posamezno je Clarissa Rošker dosegla 3. mesto, v kumiteju – borbah v kategoriji do 60 kg pa 2. mesto. S tem je tudi Srednja trgovska šola Maribor v skupnem seštevku osvojila 5. mesto med 9. šolami udeleženkami tekmovanja.

ČESTITAMO!

 

EKONOMIJADA

V torek,  22. 5. 2018 so dijaki programa ET-PTI: Ana Grlica, Tomaž Bratkovič  in Martina Žmavc sodelovali na 5. ekonomijadi, katere organizator je bila letos Srednja Ekonomska in poslovna šola Koper. Dijaki so v timih, kjer so bili člani z različnih šol, pokazali svoje spretnosti in znanja. Ob skupinskem delu je bil dan, preživet v Kopru, prijetna izkušnja za vse udeležence.

ANGLEŠKO BRALNO TEKMOVANJE

Naši dijaki so se izjemno dobro uvrstili na bralnem tekmovanju Bookworms 2018. Dosegli so naslednje rezultate:

ZLATO PRIZNANJE:

Nino Jernejšek, Sanja Halič, Ana Planinc, Tjaša Rojko, Rok Černic

SREBRNO PRIZNANJE:

Klara Brumnik, Mojca Voh, Tanja Mitrić, AMadej Pinterič, Christabel Alysha Vincent, Matic Mupaher, Clarissa Rošker, Nuša Vodnik, Žiga Fekonja, Nastja Pišotek, Natalija Potočnik, Rebeka Rodošek

BRONASTO PRIZNANJE:

Saša Lenartič, Ana Nicol Ropoša, Klara Kokol, Sara Hartman, Kaja Kerin, Tomaž Bratkovič, Dolores Pešl, Špela Perko

Iskrene čestitke vsem.

 

DRŽAVNO MATEMATIČNO TEKMOVANJE

V soboto 21. 4. 2018 je potekalo državno matematično tekmovanje na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji Maribor.Tekmovanja sta se udeležila dva dijaka, to sta: Kotnik Eva iz 1. A in Alen Fras iz 2. B. Oba tekmovalca sta bila zelo uspešna.
Kotnik Eva je dosegla SREBRNO PRIZNANJE, Alen Fras pa ZLATO PRIZNANJE. Obema čestitamo!

 

42.DRŽAVNO TEKMOVANJE V TEHNIKI PRODAJE 

V četrtek,  12. 4. 2018 je v Domžalah potekalo 42. državno tekmovanje v tehniki prodaje. Tekmovanje je potekalo na osmih tekmovalnih področjih. Tekmovali so dijaki iz 16 slovenskih šol, ki izobražujejo dijake v programu trgovec/prodajalec. Naša šola je sodelovala na tekmovanju s petimi tekmovalci, ki so dosegli naslednje rezultate:

Zlato priznanje Mateja Polanec, 3. B, kozmetika, mentorica Darinka Medved Gerečnik

Zlato priznanje Urban Robar, 3. B, mali gospodinjski aparati, mentorica Darja Lesjak

Srebrno priznanje Daša Šumenjak, 1. B, konfekcija, mentorica Darinka Medved Gerečnik

Bronasto priznanje Tjaša Ropič, 3. C, veliki gospodinjski aparati, mentorica Tanja Ivanek Knehtl

Bronasto priznanje Ardian Fetinci, 1. B, živila, mentorica Tina Steineker

Čestitamo!

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZGODOVINE

V soboto, 7. 4. 2018 je bilo v Ptuju državno tekmovanje iz zgodovine. Tekmovanja so se udeležili Alen Fras, Patrik Ketiš in Ana Breznik Herič. Prislužili so si bronasto priznanje. Čestitamo!

 

ŠOLSKO MATEMATIČNO TEKMOVANJE – KENGURU

Dne 15. 3. 2018 je potekalo šolsko matematično tekmovanje. Tekmovalo je 18 dijakov. Bronasta priznanja prejmejo : Eva Kotnik 1. A, Alen Fras 2.B in Robert Černčič 3. C.

Najboljša dva dijaka, to sta Eva Kotnik in Alen Fras pa se bosta udeležila še državnega tekmovanja, ki bo 21. 4. 2018 na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji Maribor. Želimo jima veliko uspeha.

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA EKONOMIJE

V torek, 27. 3. 2018, je na Ekonomski šoli Ljubljana potekalo 19. državno tekmovanje iz znanja ekonomije (sodobnega gospodarstva). Na ta dan sta bili izvedeni dve tekmovanji: gimnazijsko tekmovanje in tekmovanje za ekonomske tehnike.

Državnega tekmovanja za ekonomske tehnike se je udeležil tudi dijak naše šole, Uroš Kladnik iz 4. A, pod mentorskim vodstvom prof. Jasne Lonec.  Uroš se je med 66 tekmovalci iz cele Slovenije uvrstil na odlično 4. mesto in pridobil zlato priznanje! Iskrene čestitke!

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE ARANŽERJEV

Že deveto leto se državno tekmovanje aranžerjev odvija na Celjskem sejmu v terminih sejmov Poroka in Flora.

Letošnja tema tekmovanja je bila športna obutev trgovine Mass. Osem ekip iz štirih slovenskih šol, ki poučujejo srednješolski program aranžerski tehnik so se pomerile v izložbenih boksih v hali K, v petek 16. 3. 2018 od 9.00 do 12.00.

Našo šolo sta predstavljali dve ekipi s tekmovalkami: Ana Nicol Ropoša in Vivien Štampfer, Ajda Adeva in Doris Lorber in dosegli 7. in 8. mesto. Mentorici sta bili Suzana Thaler in Lucia Žitnik.

Vsem tekmovalkam in njihovima mentoricama se za njihovo delo zahvaljujemo in jim čestitamo.

 

NEMŠKO BRALNO TEKMOVANJE PFIFFIKUS

Vsi sodelujoči so prebrali dve knjigi v nemškem jeziku in odgovorili na spletna vprašanja:

  • osnovni nivo: Lea? Nein, danke!  in Papierhelden
  • višji nivo: Der rote Hahn in Das Wunschhaus

Dijaki, ki so zbrali  50 -100% pravilnih odgovorov prejmejo tudi priznanja Centra Oxford:

Laura Čerič (1.A), Tjaša Rojko (1.A), Klara Brumnik (1.A), Amadeja Ferk (1.A), Anita Povše (3.D), Mojca Močnik (3.D), Emreson Krasniqi (3.C), Antoneta Berisha (4.A), Tamara Kraut (2.E) in Lara Kociper (2.E).

Sodelovali so še: Nihada Hodžić (4.A), Clarissa Rošker (3.A), Nuša Felc (3.A), Eva Šnajder (3.A), Klara Kokol (3.A), Ana Nicol Ropoša (3.A), Kristina Požgan (3.A), Nuša Vodnik (3.A), Lara Golob (3.A), Uroš Pelcl (2.E), Tanja Nudl (2.E), Kaja Ostrš (3.A), Sara Kustec (3.A),  Maja Ulipi (3.D), Alma Crnolić (3.A), Natalija Stojkovski (3.A), Lara Peklar (3.A), Marina Trkulja (3.A), Gabrijel Novak (2.A) in Neža Krmek (2.A).

Vsem sodelujočim čestitamo!

 

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ EKONOMIJE (SGO)

Dijak 4. A razreda, Uroš KLADNIK, je na šolskem tekmovanju iz ekonomije (sodobno gospodarstvo), ki je potekalo 19. 2. 2018 na Srednji trgovski šoli, dosegel najboljši rezultat in si tako pridobil bronasto priznanje. Našo šolo bo zastopal na 19. državnem tekmovanju iz ekonomije, ki bo 27. 3. 2018 v Ljubljani. Čestitamo!

 

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ZGODOVINE

V sredo, 31. 1. 2018 je na šoli potekalo zgodovinsko tekmovanje. Na državno tekmovanje, ki bo 7. 4. 2018 na Gimnaziji Ptuj so se uvrstili Alen Fras, Ana Breznik Herič in Patrik Ketiš.

Čestitamo!

 

PODROČNO TEKMOVANJE V NOGOMETU ZA DIJAKINJE

V torek, 30. 1. 2018 je v športni dvorani potekalo področno prvenstvo v nogometu za dijakinje. Ekipa naše šole je osvojila 7. – 8. mesto. Čestitamo!

 

PODROČNO TEKMOVANJE V NOGOMETU ZA DIJAKE

V torek, 23. 1. 2018 je v športni dvorani DRAŠ potekalo področno prvenstvo v nogometu za dijake.

 

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ZNANJA NEMŠKEGA JEZIKA

za  dijake 2.  in  3. letnikov srednjih šol  (9. 1. 2018)

TEKMOVALCI:

Alma Crnolić  (3.A) dosegla 41 točk od 50 (82%)

Natalija Stojkovski (3.A)  dosegla 37 točk od 50 (74%)

Lara Peklar (3.A)  dosegla 34 točk od 50 (68%)

Ajdin Čatović (2.C)  dosegel 31 toč od 60 (52%)

Sadik Gashi (2.C) dosegel 20 točk od 60 (33%)

ČESTITAMO!

 

 

PODROČNO TEKMOVANJE V BADMINTONU

V ponedeljek, 18. 12. je v večnamenski športni dvorani ŽŠD potekalo področno tekmovanje v badmintonu za srednje šole. Našo šolo so uspešno zastopale Eva Breznik 1.c (9. – 14. mesto), Kaja Avramović 3.d (9. – 14. mesto) in Nuša Felc 3.a (5. – 8. mesto), ki se je uvrstila na državno tekmovanje v badmintonu.

Čestitamo!