Eko šola

2016/2017

NEMŠKO BRALNO TEKMOVANJE PFIFIKUS

Zaključili smo z  nemškim bralnim tekmovanjem Pfiffikus za šol. leto 2016/17.  Vsi sodelujoči so prebrali dve knjigi v nemškem jeziku. Uspešni dijaki, ki so zbrali  50 -100% pravilnih odgovorov so: Minea Ćaćić, Realta Mulaj, Martina Čižič. Elvira Kardinar, Tamara Kraut in  Lara Kociper.  Vsem sodelujočim čestitamo!

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE V NOGOMETU ZA DIJAKE

Po odličnih tekmah in nekaj smole so nogometaši STrgš na finalnem turnirju v nogometu, 16. 5. 2017 v Lukni, osvojili 4. mesto. Čestitamo Tadej Ponudič, Vedad Novalić, Teo Milić,  Andraž Sorko, Emil Novi, Nik Očko, Žan Kolmanič  in Matevž Verhovščak!

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ MATEMATIKE

V soboto, 22. 4. 2017, je  na Prvi gimnaziji Mariborpotekalo državno matematično tekmovanje.
Iz naše šole sta se tekmovanja udeležila dva dijaka – Alen Fras 1. B in Lan Chapo 1. A. Obema dijakoma čestitamo, še posebej pa Alenu, ki je dosegel srebrno priznanje.

 

POLFINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V NOGOMETU

V torek, 25. 4. 2017 je v Kopru potekalo polfinale državnega tekmovanja v nogometu. Naši fantje so odlično igrali, zmagali 2 tekmi, eno pa igrali neodločeno, dosegli 1. mesto na polfinalnem turnirju in se tako uvrstili v finale državnega tekmovanja. Čestitamo!

 

41. DRŽAVNO TEKMOVANJE V TEHNIKI PRODAJE

V četrtek, 6. 4. 2017 je v Slovenski Bistrici potekalo 41. državno tekmovanje v tehniki prodaje. Tekmovanje je potekalo v sedmih strokah strokah. Prijavljenih je bilo 97 tekmovalcev iz 16 slovenskih šol, ki izobražujejo dijake v programu trgovec/prodajalec. Naša šola je sodelovala s šestimi tekmovalci, ki so dosegli naslednje rezultate:

1. mesto in zlato priznanje v skupini MALI GOSPODINJSKI APARATI: Nika Kraner, 3. B

3.mesto in zlato priznanje v skupini KOZMETIKA: Nina Pavalec, 3. B

3. mesto in srebrno priznanje v skupini KONFEKCIJA: Robi Mukenauer, 2. C

4.mesto in zlato priznanje v skupini VELIKI GOSPODINJSKI APARATI: Tjaša Ropič, 2.C

11. mesto v skupini OBUTEV: Erduan Fetinci 3. B

15. mesto in bronasto priznanje v skupini ŽIVILA: Ajla Rošić, 2. B

Ekipno smo osvojili 3. mesto.

Čestitamo!

 

Z ZNAMKAMI DO 1. MESTA

V projektu Spominek, na temo tekstilna industrija Maribor – Jugoslovanski Manchester, je dijakinja Ana Nicol Ropoša dosegla odlično 1. mesto!
Ana se je odločila  izdelati poštne znamke na to temo. Narisala je različice poštnih znamk s starinskim izgledom, saj je obdobje, ko je bila tekstilna industrija v Mariboru še dejavna, zanjo stari čas. Znamke imajo izgled starih barvnih fotografij.

Dijakinji čestitamo!

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZGODOVINE

V soboto, 1. 4. je na Gimnaziji center v Celju potekalo 16. državno tekmovanje iz zgodovine. Tekmovanja so se udeležili Emine Asani iz 1. D,  Alen Fras in Patrik Ketiš iz 1. B. razreda. Osvojili so bronasto priznanje.

Čestitamo!

 

ČETRTFINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V NOGOMETU

V petek, 24. 3. 2017 je v UŠC Leona Štuklja potekalo četrtfinale državnega tekmovanja v nogometu skupina C za dijake. Ekipa Srednje trgovske šole se je uvrstila v polfinale.

Tekmovanje se je pričelo ob 9.00. 

 Žreb se je opravil na tehničnem sestanku pred pričetkom tekmovanja:

 • A – ŠC Celje – Srednja šola za strojnišvo, mehatroniko in medije
 • B – Gimnazija Brežice
 • C – Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana
 • D – Srednja trgovska šola Maribor.

Igrale so se štiri tekme, 2 x 15 minut po švicarskem sistemu tekmovanja. Po tem sistemu se v polfinale državnega tekmovanja v nogometu za dijake uvrstita ekipi, ki zmagata 3. oz. 4. tekmo.

Rezultati:

 1. Tekma A:B

ŠC Celje SŠSMM: Gimnazija Brežice

2:1
 1. Tekma C:D

ŠC PET Ljubljana: Srednja trgovska šola Maribor

3:2
 1. Tekma (zmagovalec 1: poraženec 2)

ŠC Celje SŠSMM: Srednja trgovska šola Maribor

2:10
 1. Tekma (zmagovalec 2: poraženec 1)

ŠC PET Ljubljana: Gimnazija Brežice

6:5

V četrti tekmi so zmagovalca odločili prosti streli, saj je bil rezultat po rednem delu tekmovanja 1:1.

Srednjo trgovsko šolo so pod vodstvom profesorja Dušana Jesenka zastopali: Vedad Novalić, Teo Milić, Tadej Ponudič, Andraž Sorko, Tadej Pirtovšek, Nik Očko in Matevž Verhovščak.

Najboljši strelec turnirja je bil Andraž Sorko iz Srednje trgovske šole Maribor s 7 goli.

V polfinale državnega tekmovanja v nogometu za dijake sta se uvrstili:

 •  Srednja trgovska šola Maribor in
 •  ŠC PET Ljubljana.

ČESTITAMO!

Hvala tudi dijakom (Lei Goljat, Lari Golob, Dejanu Steiner, Nuši Felc, Urški Kristl, Clarissi Rošker) za pomoč pri organizaciji tekmovanja.

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ EKONOMIJE

V četrtek, 23. 3. 2017, je potekalo 18. državno tekmovanje iz ekonomije, in sicer v dveh kategorijah: gimnazija in ekonomski tehnik.

Našo šolo je v kategoriji ekonomski tehnik zastopala Dijana Gabrovec, dijakinja 4. A razreda. Med 56 tekmovalci je dosegla 39. mesto in si tako priborila bronasto priznanje. Čestitamo!

 

ŠOLSKO MATEMATIČNO TEKMOVANJE

V četrtek, 16. 3. 2017, je potekalo šolsko matematično tekmovanje. Tekmovalo je 15 dijakov, od tega bo 5 dijakov prejelo bronasto priznanje.

Dva najbolj uspešna dijaka (Lan Chapo 1.A in Alen Fras 1.B) se bosta udeležila državnega tekmovanja, ki bo 22. aprila na Prvi Gimnaziji Maribor.

Vsem tekmovalcem čestitamo, Lanu in Alenu pa želimo veliko uspeha!

 

SEJEM UČNIH PODJETIJ

Dijaki 3. a so se v sredo, 8. 3. udeležili Sejma učnih podjetij, kjer so dosegli zelo lep uspeh. Uvrstili so se na 5. mesto skupno in  3 mesto v kategoriji “razstavni prostor”.

Več o sejmu v poročilu direktorice podjetja Valerije Rorič.

 

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ RAČUNOVODSTVA

V četrtek, 2. 3. 2017 je potekalo šolsko tekmovanje iz računovodstva ob 9.00 uri v učilnici 16.

Prijavljeni so bili dijaki 2. A  razreda programa ekonomski tehnik in 2. C programa administrator in sicer:

 1. CLARISSA ROŠKER 2. A
 2. LARA GOLOB 2. A
 3. KRISTINA POŽGAN 2. A
 4. NUŠA VODNIK 2. A
 5. MOJCA MOPČNIK 2. D

Na državno tekmovanje sta se uvrstili:

 1. CLARISSO ROŠKER 2. A
 2. NUŠO VODNIK 2. A

Državno tekmovanje bo 12. 4. 2016 v Slovenski Bistrici. Vsem tekmovalcem čestitamo, uverščenima na državno tekmovanje pa želimo veliko upeha.

 

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ SODOBNEGA GOSPODARSTVA

V petek, 17. 2. 2017 je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja Sodobnega gospodarstva (SGO) za dijake 4. A (ET ssi). Najboljši rezultat na šolskem tekmovanju je dosegla dijakinja Dijana  Gabrovec in se s svojim dosežkom uvrstila na državno tekmovanje, ki  bo 23. marca 2017 v Mariboru.  Čestitamo ji  za uspeh na šolskem tekmovanju  in ji želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju!

 

PODROČNO TEKMOVANJE V NOGOMETU

V ponedeljek, 13. 2. 2017 je potekal zaključni del področnega turnirja v nogometu za srednje šole. Ekipa naše šole je osvojila 2. mesto in se tako uvrstila v četrtfinale državnega prvenstva.
Pod vodstvom profesorja Dušana Jesenka so se fantje odlično borili in premagali Srednjo lesarsko šolo in Srednjo šolo za gostinstvo in turizem. V finalu je malo zmanjkalo do zmage, saj so izgubili s 3:4.

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE V BADMINTONU

V torek, 24. 1. 2017 je v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v badmintonu.
Sodelovalo je 127 tekmovalcev iz slovenskih srednjih šol. Čestitamo Nuši Felc, ki se je udeležila tekmovanja in zastopala našo šolo.

 

ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ZGODOVINE

Na državno tekmovanje iz zgodovine so se udeležili trije tekmovalci,

Emine Asani iz 1.d, Patrick Ketiš iz 1.b in Alen Fras iz 1.b.

Državno tekmovanje bo 1. 4. 2017 v Celju.

ČESTITAMO!

 

PODROČNO TEKMOVANJE V BADMINTONU

V četrtek 19. 1. 2017 se je v v večnamenski športni dvorani ŽŠD odvijalo področno tekmovanje v badmintonu za srednje šole.
Zbralo se je veliko število tekmovalcev, skupaj kar 56 iz 12 srednjih šol.

Našo šolo sta zastopali Nuša Felc, 2.A in Kaja Avramović, 2.D. Nuša je kljub lažji poškodbi gležnja odlično nastopila. Izgubila je samo s kasneje 2. in 3. uvrščeno tekmovalko ter zasedla 5.-8. mesto. S tem se je tudi uvrstila na državno tekmovanje, ki bo v torek, 24. 1. 2017 v Ljubljani. Kaja je dosegla prav tako odlično 9-16 mesto.

Čestitamo in držimo pesti v torek!