Eko šola

Polepšajmo Gosposko

SVETLEČE OBLEKE

Izložbe so postavili dijaki programa aranžerski tehnik pod mentorstvom Suzane Majnarić, “svetleče” obleke so pa delo študentov Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje.

LUTKE IN POLSTENE SLIKE

Zapuščene izložbe na Gosposki ulici so januarja 2016 zopet zaživele. Dijaki aranžerji Srednje trgovske šole Maribor so v sodelovanju z Mestno iniciativo Maribor postavili razstavo lutk in polstenih slik študentov Strojne fakultete, Katedre za tekstilne materiale.

Kreacije iz trakov papirja, oblikovanih na krojaških lutkah in polstenih slik v okvirjih, izhajajo iz likovnih del akademskega slikarja Dušana Vrišerja. V večernih urah pa se izložbe obarvajo v čarobno svetlobo led lučk, umeščenih v stare okenske okvirje, ki žarijo na izložbenih tleh.

Dijakom aranžerjem Srednje trgovske šole Maribor in študentom Katedre za tekstilne materiale ter njihovim mentorjem se iskreno zahvaljujemo ter jim čestitamo ob še eni uspešno oblikovani razstavi.

 

MATURITETNE IZLOŽBE

Vanesa Skerbiš, dijakinja 4. letnika programa aranžerski tehnik,  je postavila tri maturitetne  izložbe v zapuščeni bivši trgovini Terranova na Gosposki ulici v centru mesta.
Postavila jih je v sodelovanju s Katedro za tekstilne materiale Fakultete za strojništvo Maribor. V izložbah je predstavila dve obleki in dve luči ter štiri risbe. Tema tekstilnih izdelkov je gradbeništvo, zato se je Vanesa odločila za črtne perspektivne risbe na zadnji steni izložb. Risbe je narisala v tehniki krede.

S svojim delom je Vanesa dokazala, da je delo aranžerja v tesni povezavi z likovno umetnostjo, kjer mora aranžer zraven tehnik aranžiranja prodajnih izdelkov v izložbi pri svojem delu prepletati tudi znanja iz področja likovne teorije, risarskih spretnosti in obvladovanja prostora. Svoje delo je dijakinja Vanesa Skerbiš odlično opravila.

Njena mentorica Suzana Majnarič, profesorica aranžerstva na Srednji trgovski šoli, s svojimi dijaki aranžerji že skoraj eno leto uspešno sodeluje z Mestno iniciativo v oživitvi zapuščenih izložb v starem mestnem jedru.

 

LETO SVETLOBE

V petek, 19. 6. 2015, so na Gosposki ulici v Mariboru zasijale nove izložbe v bivši trgovini Terranova. Naši dijaki aranžerji so postavili tri izložbe, v katerih se predstavljajo študenti Katedre za tekstilne materiale Strojne fakultete v Mariboru s svojimi kreacijami oblačil, torbic, dodatkov in luči.

To je že tretja serija izložb, ki so jo postavljali dijaki v omenjeni trgovini in na ta način obeležili Leto svetlobe 2015.

Postavljene izložbe so tudi tokrat polepšale naše staro mestno jedro in dokazale, da so naši mladi aranžerji kreativni in strokovno usposobljeni pristopiti novim izzivom aranžiranja in dekoriranja v realnih razmerah, za kar je tudi tokrat poskrbela njihova mentorica Suzana Majnarić.

Vsekakor je kreativnost naših mladih zadosten razlog, da jim namenimo potrebno pozornost in priznanje.

 

Dijaki aranžerji Srednje trgovske šole Maribor, so postavili tri izložbe v Gosposki ulici v starem mestnem jedru Maribora (bivša Terranova). S tem so se vključi v aktivnosti, ki jih nameravajo izvesti v sklopu mednarodnega projekta LETO 2015 – LETO SVETLOBE.

V izložbi so želeli predstaviti srečanje preteklega časa in sodobnih svetlobnih tehnologij.

V sodelovanju Univerze v Mariboru Fakultete za strojništvo Katedre za oblikovanje tekstilnih materialov, so dijaki in njihova mentorica, predstavili delo študentov v starih okenskih okvirjih, ki so jih oplemenitili z led lučmi, ki jih je prijazno odstopilo podjetje Neonart.

Na ta način, so se dijaki aranžerji Srednje trgovske šole Maribor vključili v projekt Mestne iniciative o oživitvi zapuščenih izložb, že drugič.

Za uspešno postavljene izložbe dijakom in njihovi mentorici iskreno čestitamo.

 

 

Aranžerji 4. letnika Srednje trgovske šole Maribor so v decembrskih dneh 2015 urejali tri izložbe v bivši trgovini Benetton v Gosposki ulici.

Šola je vzpostavila kontakt s pristojnimi službami, ki organizirajo urejanje praznih in zapuščenih izložb v centru mesta. Dogovorili smo se za praznično ureditev izložbe bivše trgovine Benetton na Gosposki ulici, v kateri prestavlja SNG Maribor svoj program.

Naši aranžerji so izkazali svoje spretnosti in znanja ter vdihnili kanček čarobnosti tudi v to izložbo, ki za rdečo odrsko zaveso skriva gradbišče .

Dijaki so svoje delo pod budnim očesom mentorice Suzane Majnarić opravili odlično.