Eko šola

Nagradna ekskurzija

Tokrat nagradni izlet športno obarvan

Četrtek, 26. 4. 2018 je bil za dijake, ki so bili v tem šolskem letu uspešni na različnih področjih poseben dan. Namesto pri pouku so bili na nagradnem izletu, ki je bil tokrat športno obarvan.

Trenutno je bila na Rogli mrtva sezona, v hotelu Planja zato ni bilo gostov. Predstavnik Uniturja pa nam je predstavil Roglo kot zimsko in letno športno-turistično destinacijo in kraj, kjer imajo priprave različni športniki in ekipe.

Na sankališču Zlodejevo in na plezalni steni smo okusili nekaj adrenalina, preizkusili smo se tudi v squashu in na fitnes napravah. Ogledali smo si wellness ponudbo in se sprehodili do razglednega stolpa, na koncu pa reševali iz vodnega zajetja igrivega kužka.

 

 

Posladkali smo se v čokoladnici Zotter

Najuspešnejši dijaki naše šole  v letu 2015/16 so bili nagrajeni z izletom v čokoladnico Zotter, kjer so se posladkali z različnimi vrstami tekoče in trde čokolade, se sprehodili po parku, si ogledali različne živali in se sproščali na zabavnih napravah v naravi.

Izlet so zaključili še z ogledom graških trgovin in se polni sladkarij ter norčavih spominov vrnili domov.

 

Če greš na ekskurzijo z dijaki, ki so v šolskem letu 2014/2015 osvojili kakšno priznanje, nagrado, ali kako drugače naredili nekaj zase in za šolo, je tak izlet prava poezija …

Zbrali smo se ob osmih (ne prezgodaj) in se odpeljali do pivovarne v Laško (ne predaleč). Izkušena in simpatična vodička nas je vodila skozi postopek varjenja piva, skozi zgodovino kraja in pivovarne in skozi povsem avtomatizirano proizvodnjo.

Skupaj smo obiskali še muzej (ne prevelik) in kustos nas je popeljal skozi neverjetne zgodbe zgodovine Laškega od časa Rimljanov do Primoža Trubarja, ki je v tem kraju služboval dve leti. Pogledali in slišali smo, kako igra lajna, kakšne hladilnike za pivo so imeli pred izumom elektrike in kakšen je bil prvi masažni aparat v Rimskih toplicah.

Lep sončen in topel dan nas je zvabil do gradu nad krajem, kjer je odlična restavracija M. Pavčnika, znanega iz oddaje Skriti šef. Dijaki so se malo (ne preveč) upirali pohodu na grad, a se je splačalo malo (10 minut) potruditi, saj nas je pričakal krasen razgled na mesto.

Odpravili smo se še v Celje, kjer smo imeli prosto uro za malico in sladoled, nato pa še kratka vožnja do Šmartinskega jezera, ki s svoj urejenostjo in neokrnjeno naravo postaja vse bolj obiskana izletniška točka. Glede na to, da je poletje blizu, smo dobili novo idejo, kam v poletni vročini. Po martinčkanju in doživeti hoji čez pontonski most (zazibali smo se – skoraj preveč) smo se vrnili proti Mariboru.

Zakaj je torej doživetje iti na izlet s »ta pravimi« dijaki? Ker jih hvalijo in sprašujejo, s katere šole so (v muzeju in pivovarni) … ker ni treba nikogar čakati … ker ni treba nikogar opozarjati … in tako lahko užiješ sončen šolski dan!

Napisala S. Letnik, prof.